Over de Stalhouderij

 
Als vijfde generatie stalhouder is Allert Zwaan samen met zijn vrouw Daniëlle de drijvende kracht achter de stalhouderij. Allert is zowat geboren onder het paard en is de passie voor de paarden en rijtuigen met de paplepel ingegoten. Daniëlle is van jongs af aan al helemaal weg van paarden, paardrijden en alles wat daarbij komt kijken en samen bestieren ze met hun twee zonen met veel passie de stalhouderij.
In 2017 hebben ze hun huidige stalhouderij gevestigd in Oldemarkt, een klein maar gezellig dorp aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden in Overijssel. Vol overgave bieden ze onderdak aan een aantal Friese paarden en witte paarden met daarnaast een uitgebreide collectie aan rijtuigen, koetsen en allerhande accessoires.
Van Jan Plezier tot postkoets, van trouwen tot rouwen, van romantisch uitje tot familiedag, voor elke gelegenheid hebben zij een passend rijtuig. Ze nemen u graag mee in het verhaal en de historie van de rijtuigen.
De afgelopen jaren is de stalhouderij uitgebreid met huifkartochten Weerribben, waarmee de prachtige omgeving ontdekt wordt op nostalgische wijze met paard en wagen, maar ook met een tuigen-/ontvangst kamer, overdekte galerie met rijtuigen, een mooie achterplaats met een unieke Braai (grote barbecue) en verzorgen ze diverse rondleidingen en workshops. Oftewel alle ingrediënten voor een leuke dag uit, familie dag of andere gelegenheid van 10 t/m 36 personen. (meer personen in overleg mogelijk).

Onze paarden


De tuigenkamer

Ervaar de sfeer van vervlogen tijden, laat u onderdompelen in de tijd van toen en ontdek de historie achter de ambachtelijk vervaardigde accessoires. Een ruime verzameling aan tuigen, lampen en toebehoren kunt u in de tuigenkamer vinden. Op de foto in bijpassende kleding, het is allemaal

mogelijk in de tuigenkamer waar u rustig kunt zitten in oude chesterfields bij de houtgestookte kachel, aan de gezellig (gedekte) tafels en aan een authentieke bar.